31 aug. 2012

din ciclul: i m i * d o r e s c, abia astept un prilej!

am zarit-o la Humanitas si mi-a ramas gandul la ea!
astept o zi de Sf. Nicolae sau Craciunul sau sfarsitul anului vechi, inceputul Noului An... un prilej ca sa mi-o fac cadou, cu o dedicatie!
apropo: am fost azi la biserica Sf. Nicolae "Dintr-o zi", la slujba de Acatist al Sf. meu drag Nicolae! mi-a placut muuult! Parintele ne-a zis ca azi la slujba de acatist am petrecut impreuna un fel de zi de revelion, pentru ca este ultima zi a vechiului an bisericesc, iar maine incepe noul an (bisericesc)! si sa privim acest eveniment ca pe un prilej de introspectie a vietii noastre si a sensului din ea...

29 aug. 2012

cum se ajunge la Parintele Ilie Lacatusu - actualizare iulie 2016


Am reusit sa ajung sambata trecuta la Parintele Ilie Lacatusu! A fost o experienta tare emotionanta. Am ajuns in jurul orei 14.30 si am intrat la Parintele la ora 18. Era lume multa cand am ajuns, oameni care au mai fost si cu alt prilej au spus ca parca niciodata nu au asteptat atat, dar toata lumea a luat asteptarea ca pe un canon. A fost un soare puternic, noroc ca aveam umbrela la mine si am mai folosit-o pe post de umbrar. Impactul cu parintele a fost puternic, in apropierea osemintelor  lui am scos un sunet: vaaaaai, de uimire. Mainile, oasele lui pareau asa de usoare, ca de trestie! Totul parea ca un pergament! Cand am iesit afara, putin mai incolo, am inceput sa plang... transparenta aceea a Parintelui, senzatia aceea de USOR m-au insotit... Aveam senzatia ca asa trebuie sa devina viata noastra, ca la asta suntem chemati: sa lasam in urma grijile, greutatile, tot ce ne impovareaza si ne asfixiaza viata, si sa devenim USORI, permeabili la atingerea Lui!

CUM SE AJUNGE LA PARINTELE ILIE LACATUSU - informatii actualizate pe 25.05.2013:
Ca sa ajungeti la cimitirul Adormirea Maicii Domnului de pe Calea Giulesti la Parintele Lacatusu, puteti  lua autobuzele RATB 162 sau 163 din Crangasi. 
1. Luati metroul pana la statia Crangasi.
2. Sunt doua iesiri: pe una scrie "Piata Crangasi", iar pe cealalta "Bd. Constructorilor" - alegeti Bd. Constructorilor, si nu faceti dreapta la iesirea spre tramvaiul 41, ci mergeti inainte!

3. Cand ati ajuns la suprafata, faceti stanga! 

 ... Poza este facuta la iesirea din gura de metrou, privind in stanga. Autobuzul se zareste in statie!...



4. Statia de urcare in cele doua autobuze se numeste "Piata Crangasi". Sensul de deplasare al autobuzelor 162 si 163 este: spre Calea Giuleşti.
Statia RATB "Piata Crangasi" (bineinteles, cu tot felul de anunturi lipite!)
5. Autobuzele 162 si 163 o iau pe B-dul Constructorilor, apoi fac stanga pe Calea Giulesti. 
6. Cand intra pe Calea Giulesti, mai sunt cam 5 statii pana la statia RATB Depoul Giulesti (urmează după statia Institutul Pasteur, ca sa fiti pregatiti!), unde coborati. 

Aici coborati - atentie, nu este capat de linie!

7. Cimitirul Adormirea Maicii Domnului unde sunt osemintele Parintelui Ilie Lacatusu este imediat peste drum.



Va doresc drum bun, cu folos duhovnicesc!
Parintele Ilie Lacatusu se roaga pentru noi toti!

ci mai vartos sa se vindece

"12. Pentru aceea, indreptati mainile cele ostenite si genunchii cei slabanogiti.
13. Faceti carari drepte pentru picioarele voastre, asa incat cine este schiop sa nu se abata, ci mai vartos sa se vindece."
(Evrei, cap. 12)

28 aug. 2012

Christiane Singer

"La vie est à tout instant gorgée de sens, de substance, d’intensité. Le seul obstacle… c’est moi. C’est mon opacité." - Christiane Singer (de aici)
"Quand il n’y a plus rien, il n’y a que l’Amour" - Christiane Singer
(citat de aici)

26 aug. 2012

Sf. Rita, cu noi!


 Biserica Sf. Cruce 
Mirii: Loredana si Leonard! Casa de piatra, dragilor! Sf. Rita sa va ocroteasca!

Am fost sambata! Am intalnit-o, am primit-o pe cea care m-a primit de mult in finetea ascultarii unei rugaciuni! I-am multumit Sfintei Rita pentru tot... pentru drag si apropiere!
Un semn care mi-a miscat inima a fost nunta a doi tineri, in biserica Sf. Cruce unde relicvarul cu moastele Sfintei au poposit! Doamne ajuta!

25 aug. 2012

Sf. Rita la biserica Sf. Cruce - Bucuresti, 25-27 august 2012

Un relicvar ce conține moaşte ale Sfintei Rita de Cascia va fi prezent în biserica catolica Sf. Cruce din Bucuresti (metrou Piata Muncii) în zilele de sâmbătă, 25 august (începând cu ora 17.00), duminică, 26 august (toată ziua) şi luni, 27 august (până la ora 14.00).
(http://www.sfantacruce.ro/blog/2012/08/18/sfanta-rita-la-sfanta-cruce/)

 Sunt asa fericita! Nu stiu daca voi avea prilejul sa ajung vreodata la Cascia, dar iata ca Sf. Rita vine si in Bucurestiul meu! Te asteptam, draga noastra Sfanta a cauzelor imposibile!

15 aug. 2012

kohleria Peridot's Potlach -
multumesc, Csilla!
gloxinia Kaiser Wilhelm -
multumesc, Simona!

10 aug. 2012

ascultare

îmi dau seama că trebuie să trăiesc, să înghit starea aceasta de gol, de a nu avea nimic... până la fund.
când am fost la Simon Zilotul, am simţit în el o forţă, o dreptate fără umbră de înclinare. el a fost mirele din Cana Galileii! el a intrat într-o nuntă aşa, l-a întâlnit pe Iisus, a asistat la preschimbarea apei în vin şi a ieşit din acel ospăţ altfel. nunta lui pare să fi fost o poartă. şi apoi L-a urmat. nimic nu mai poate fi ca înainte după întâlnirea cu El!
mi-aş dori să descopăr în mine, în viaţa mea starea aceea de bărbăţie, de onoare, de verticalitate a Sf. Simon Zilotul, starea de a-mi asculta inima... până la capăt.
Dumnezeu a creat lumea din nimic. şi ce lume bogată a creat El!
voi face ascultare Părintelui meu.

9 aug. 2012

Jacques Salomé

Iubire în tăcere - Gânduri pentru fiecare zi, de Carlo Carretto

"Dumnezeu îi vorbeşte omului prin realitate, iar vorbirea Sa e tăcere absolută dincolo de realitate. Dumnezeu, care este Cuvântul, are drept limbaj chiar realitatea, şi prin ea trebuie să-l ascultăm."
Carlo Carretto- "Iubire în tăcere - Gânduri pentru fiecare zi", Editura ARCB

7 aug. 2012

rugăciuni pentru reuşită la examene

nu v-am spus: Cosmin e boboc de Neculce! a intrat la liceul pe care şi-l dorea, iuhuuu!
Doamne, când îmi amintesc prin ce emoţii am trecut! Cosmin, hai, mai treacă meargă, dar eu... ce să vă zic, noroc că am avut ajutoare dragi, cărora le sunt atât de recunoscătoare!!
în perioada premergătoare examenelor lui Cosmin, am dat acatiste la nenumărate biserici şi m-am apropiat cu sfială de sfinţii mei buni! m-am rugat Maicii Domnului, am fost la mănăstirea Radu Vodă, la Sf. Nectarie; la km 0 -  biserica "Sf. Gheorghe", la Sf. meu drag Nicolae; la Biserica Rusă, unde sunt părticele şi din moaştele Sf. Siluan Athonitul; la Biserica Icoanei; la bisericuţa de pe bd. Titulescu, la Sf. Parascheva, Sf. Nicolae şi Sf. Elefterie; la Simon Zilotul am fost, la bisericuţa de pe Calea Griviţei (ce impresie puternică mi-a lăsat!); la Sfântul Ioan Rusul, cu moaşte la Polizu... m-am mai rugat şi la Sf. Ioan Maximovici! de asemenea, am mai mers la Biserica Italiană, la alţi sfinţi dragi mie: Sf. Tereza de Lisieux, Sf. Rita, Sf. Iosif, Sf. Anton de Padova, Padre Pio...tuturor, din suflet, le mulţumesc pentru bunătatea lor de a mijloci pentru noi!!
în ziua în care Cosmin a avut examen la română, era 25 iulie şi, totodată, ziua prăznuirii Sf. Mari Mucenice Fevronia... am citit acatistul ei... Doamne, cât m-a impresionat viaţa acestei Mari Muceniţe!! şi cât m-am rugat ei pentru ajutor!
http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfintei-fevronia-67085.html  - Acatistul Sf. Mari Muceniţe Fevronia
în acea dimineaţă am mai citit:

http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-duh-67151.html - Acatistul Sfântului Duh
http://sfintisiicoane.wordpress.com/2011/01/15/icoana-bucurie-neasteptata/ - Acatistul Maicii Domnului Bucurie neaşteptată
de foarte mare ajutor ne-au fost, mai ales în contextul de mai jos!
subiectele de anul acesta de la română au avut un "cui", şi anume subiectul de la gramatică formulat ambiguu, care lăsa loc la interpretări, cel de nu ştiai cum ar fi mai bine să alegi, ca sens: subordonata subiectivă ori predicativă, pentru că amândouă păreau ok. ei bine, Cosmin a ales varianta predicativă, iar în prima fază baremul puncta subordonata subiectică. jale mare în împărăţie! Cosmin considera că se face o nedreptate, a fost dat peste cap complet, intra pe net din 5 în 5 minute, sperând că o să fie dată o rezoluţie pozitivă, care să puncteze şi predicativa. a doua zi, iar perpelire. ministrul interimar al învăţământului a dat un comunicat prin care spunea că baremul rămâne neschimbat, cu toate că subiectul respectiv ajunsese subiect de dezbatere în cadrul Institutului de Lingvistică şi al Academiei Române! îmi făceam griji, pentru că pe 27 urma examenul la matematică, iar Cosmin al meu era demoralizat totalmente.  în ziua cu pricina am mers la serviciu, şi nu m-am mai putut lipi de acatistele din ziua precedentă... DAR am citit o rugăciune adresată Sfintei Rita, sfânta cauzelor imposibile (mulţumesc, sfânta mea bună!), rugăciune pe care am găsit-o pe blogul Claudiei Stan:
O, preamilostivă sfântă Rita, ajutorul celor sărmani, nu s-a auzit niciodată ca cei ce s-au îndreptat către tine în necazuri să nu fi fost ascultaţi. Oare eu singur voi fi acel nefericit, nedemn de privirea ta, eu singurul neascultat de tine? O, nu, iubita mea sfântă! Tu ştii ce înseamnă a suferi şi că suferinţa e atât de mare. Necazurile mă strâng din toate părţile, suferinţele îmi apasă inima, strâmtorările îmi amărăsc zilele şi orice picătură de sprijin omenesc dispare în jurul meu.
Ce altă speranţă îmi mai rămâne, după Dumnezeu şi Sfânta Fecioară, decât la tine, o, dulce mângâietoare a celor care suferă? Gândeşte-te aşadar la mine. Dobândeşte-mi de la Domnul resemnare în împotriviri, mângâiere în întristări, eliberare de orice rău şi ajutorul particular pe care ţi-l cer acum……Amin. 
Tatăl nostru…
Bucură-te, Marie…
(de aici)
şi în dimineaţa aceea, am citit încontinuu rugăciunea de mai sus! era ca o litanie şi îmi făcea aşa bine s-o invoc! ei bine, în ziua respectivă premierul a intervenit în favoarea soluţionării oneste a subiectului cu "bubă" de la română, şi ca urmare s-a punctat şi varianta "predicativă" de la gramatică. ca urmare, Cosmin a avut nota 9.20 la română!
acum privesc în urmă... şi sunt aşa liniştit-limpede-bucuroasă!
pentru tot,
încă o dată,
mulţumesc Domnului şi sfinţilor Lui buni!

6 aug. 2012

scoica-balon

Cum, cum să mă înalţ cu balonul-scoică, prins de o margine a mandalei, când el e mai mult o scoică-balon?
Cum să mizez pe norişorii zimţaţi, când eu MĂ ŢIN STRÂNS agăţată de fir, iar firul e îndesat în nisip, până la sfârşit?
În dreapta jos, privesc frunza imensă, degajat lipită de pământ... sau nu lipită, curbată, fără griji în spaţiul ei de a fi. Ploaia pică pe ea, îi aud sunetul, totul pare firesc!...
Dar în stânga sus văd arabescul rotocol care dezechilibrează totul. E ca al porţii ruginite de la ţară, pe care nu o mai deschide nimeni, de mult. Utilitatea ei, oare, unde s-a dus? O poartă închistată, ruginită, prăbuşită, nefolosită cui îi mai e de folos? Se numeşte "poartă", desigur, dar... Oare ce vânt o poate desţepeni? Ce uragan? Sau ce cheie, ce zefir, când drumurile ei de balans par închise?
Mă uit mai atent la desen... şi văd că arabescul acela dezechilibrant e o cheia-sol, pe care infinitul se frânge-răsfrânge..., ajungând la balotul generos de grâu, la scoica dintre pipe, la graficul unei funcţii care reprezintă firul ce mă ţine prizonieră, la frunza scăldându-se în ploaie... Totul dansează pe un portativ nevăzut, dar auzit în tăcere...

3 aug. 2012

reflectari

Aerisit si dens.
Undeva, vad un fragment din locul de joaca din Aleea Livezilor. Ma fascina si ma temeam, deopotriva. Altundeva, un iglu in zapada copilariei, alaturi de Nicu. Alta copilarie, nu ca cea cu Adi.
Liantul: frunza sau ochi, se pare ca totuna.
Remarc siguranta, deplina incredere ca plec dintr-un loc si ajung in altul. Fara sa am grija pe unde, unde, cum? Totul e sa ma las in albia unor arcuri de cerc, care au o intelepciune a mladierii. Nici macar nu simteam asta, intelepciunea. Doar ca si cum as fi fost in spatele unei mame-maimuta, care ma poarta din ram in ram.
Elasticitate si incredere...

Iubire in tacere - ganduri pentru fiecare zi, de Carlo Carretto

"Nu mai vad "naluca" pe care mi-o faurisem despre Dumnezeu, si caut doar sa-I simt prezenta.
Si imi ajunge.
Si o simt peste tot, chiar daca acoperita cu un imens, sublim, aspru mister.
Acum ca am inteles, imi interzic - gandindu-ma la Dumnezeu - orice schema, orice imagine, orice inchipuire si ma multumesc a-L gandi ca pe Realul care ma inconjoara si in care sunt cufundat."

^ fragment din carticica "Iubire in tacere - ganduri pentru fiecare zi" de Carlo Carretto - o carte pe care am indragit-o cu mare foc!^
pentru mine, chipul iubirii arata asa:

tanjesc...

2 aug. 2012

tratament zona zoster

cele de mai jos au fost probate de mama mea, care are si ciroza cu virus C, ceea ce a ingreunat mult si alegerea tratamentului, si refacerea. imunitatea ei a fost extrem de scazuta (complicatie a cirozei), asa incat zona zoster a fost extrem de extinsa si de agresiva.

multumesc din suflet d-nei dr. Huica Simona pentru ajutorul nesperat!!! si d-lui Kozak (boli de piele) pentru alifia miraculoasa, care a "ars" efectiv veziculele enorme care se formasera, fara sa apara complicatii in vindecare, fara sa se mai colecteze lichid - chiar daca durerile erau fffff mari.

de asemenea, de mare ajutor a fost reteta pe baza de gutui, gasita in Formula As, pentru care ii multumesc cu recunostinta d-nei Matilda Gogulescu.

ASADAR, iata ce tratament a urmat mama:

1) Reteta pe baza de gutui
Zona Zoster se poate vindeca si fara medicamente, cum m-am vindecat si eu acum circa 30 de ani, dar trebuie sa asteptati sa apara gutuile. Luati 10 gutui mari, le curatati pana ajungeti la partea tare, cu seminte, obtinand astfel niste mici sfere, pe care le introduceti intr-un borcan de sticla acoperindu-le complet cu apa plata. Borcanul il veti tine 7 zile in camara, la intuneric, dupa care strecurati. Cu zeama obtinuta incepeti sa va ungeti pe petele de pe piele si pe partile dureroase. Mie, dupa 3 zile, mi-au disparut durerile si apoi am continuat sa ma ung, pana cand au inceput sa dispara si petele. Cu totul circa o saptamana, dupa care m-am vindecat complet. Prezentand aceasta "reteta" medicului meu de familie, cu ajutorul ei s-a insanatosit si sora doamnei doctor. Este adevarat ca eu am inceput acest "tratament" imediat dupa ce am fost diagnosticata cu aceasta boala ingrozitoare.
Va doresc si dvs. sa va vindecati cat mai grabnic.
MATILDA GOGULESCU - e-mail: silviu.gogulescu@yahoo.com, Bucuresti

"In urma unei sperieturi, mama mea are Zona Zoster"
(Raspuns pentru SLAVU ION, F. AS nr. 898)


Am fost intr-o situatie critica, sotul meu era internat pentru a fi operat de cancer, iar eu am facut Zona Zoster. O doamna mi-a dat urmatoarea reteta, care se poate face foarte usor: din 10 gutui se scoate mijlocul tare, impreuna cu semintele; fructele se pun la macerat 7 zile, dupa care se strecoara, iar cu sucul rezultat se sterg zonele afectate. Dupa o saptamana, durerile mi-au disparut complet, fara nici un alt tratament. Ii doresc mamei dvs. insanatosire grabnica si speranta in Bunul Dumnezeu!
GOGULESCU MATILDA - Bucuresti, tel. 021/319.47.64
2) Dr. Kozak - boli de piele
http://www.kozak-dermato.ro/contact-kozak.php
Adresa
Strada Plantelor, 52A
Telefon
021-3203002
URGENTE-0740093333.
Pavel Kozak

3) Alopat:
- Alanerv - 2 cp./zi, 3 luni
- Lyrica 75 mg sau Gabaran 100 mg - 1 cp./zi, max. 2/zi
- Tramadol 50 mg 1-2 cp/zi

4) antiviral Dacia Plant - f. bun!

5) nu i s-a permis sa ia aciclovir intern din cauza cirozei, dar a folosit aciclovir unguent.

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea