10 sept. 2008

terapia cu apă

iată ce am găsit printre fişiere mai vechi! Terapia cu apă, explicată pas cu pas de Mario! (îi mulţumesc pentru acest material lui Bogdan!)
~
Este o tehnică străveche, păstrată secretă timp de secole de maeştrii chinezi de Wu-Shu Kung Fu. Este şi astăzi folosită în Hong-Kong şi în arealul indochinez, verificată de unul din cele mai importante institute de studiu de recuperare a tehnicilor tradiţionale, cel din Kyoto.

Practica aceasta a demonstrat, în afara valenţelor pentru care este atât de respectată de maeştrii artelor marţiale, o serie de efecte energetice şi fiziologice excepţionale, de la cele profilactice şi terapeutice până la cele geriatrice.
Un capitol extrem de important este cel legat de efectele sale în cele mai diferite forme de cancer, inclusiv limfatic, precum şi în combaterea efectelor secundare ale medicamentelor şi radioterapiei.

Tehnica în sine:
În esenţa, constă în a bea într-o perioadă de aprox. 25 de minute din momentul în care îţi dai seama că te-ai trezit (foarte important acest detaliu: 25 de minute din momentul trezirii!), a unei cantităţi de apă, de la un minim de 750-800 grame, la 1 litru şi jumătate. Cantităţile care depăşesc această valoare se individualizează şi se calculează în funcţie de greutatea corporală a practicianului, necesitând colaborarea cu specialistul în domeniu. Apa este plată, preferabil de la robinet, fiartă de cu seara şi lăsată să se răcească la temperatura camerei. Nu se admit!: apa minerală gazoasă, apa distilată, ceaiul negru sau verde, infuziile şi decocturile de plante. Apă simplă şi atât. Cantitatea amintită se bea fracţionat, cu pauze de câteva minute, egale sau nu, în cantităţi egale sau nu. Poţi bea după un minut sau trei, poţi bea un pahar urmat de un păhărel, iar apoi de o cană mai mare... şi tot aşa, până la consumarea întregii cantităţi.

NB: Atenţie!, aici este singura nu atât contraindicaţie, cât grijă: la cei cu hipertensiune, afecţiuni cardiace şi arteroscleroza, supravegherea medicală este indispensabilă, inclusiv observarea tensiunii arteriale.

În aceste 25 de minute, în paralel, nu se consumă absolut nimic altceva, cafea, sucuri fie ele şi naturale, proaspăt stoarse (la micul dejun de după, nici o problemă, tot aşa cum în cursul zilei puteţi bea apă câtă vreţi, supă etc.). Dar nu acum! Şi nu se fumează!! Ne reluăm apoi ritmul obişnuit al zilei (chiar că merită să te scoli cu 20-25 de minute mai devreme!).

Atenţie la micţiune - să nu vă prindă pe drum! În primele 2-3 zile se urinează într-o veselie şi dezordonat. Apoi fluxul se regularizează la 2 mari micţiuni, eventual o a treia mai mică. Lege - orice, numai să nu vă ţineţi ! Să nu vă abţineţi - când simţiţi nevoia, satifaceţi-o imediat!Aranjaţi-vă programul şi drumurile în aşa fel încât să fiţi lângă toaletă. Reţinerea este total contraindicată din multe motive!

Durata - în aria ei de baştina, vechii luptători o practicau, nu stiu dacă şi cu plăcere, dar cu respect şi fără să crâcnească, TOATĂ VIAŢA! Aici, la noi, un minim-minimorum de 3 săptămâni ZI DE ZI, fără întreruperi (totuşi o eventuală zi pierdută nu e un motiv dat lenei noastre să ne oprim din practică!!), e un inceput bun. Mai ales că primul efect care apare încă din primele 4-5 zile este dispariţia constipaţiei! Şi asta la aprox. 97 % (!) dintre cei care sufereau de constipaţii, care au băut corect apa matinală. 2-3 luni, de 2-3 ori pe an, e deja ceva. Iar practica, îndeplinită cu speranţa unei vindecări, nu se opreşte MAI ALES când speranţa s-a realizat. Continuă! Este exact ce ai nevoie pentru ca boala să se convingă, împreună cu organismul, că nu mai e nevoie de ea ca să te tragă de mânecă. Beţi sănătoşi!

Mario Sorin Vasilescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea