9 ian. 2009

dacă aş avea bani,

aş merge la acest training!:

Vindecarea relatiilor interpersonale prin comunicare
Training de Comunicare Relationala (2) - Managementul Comunicării şi al Relaţiilor Interpersonale
Metoda ESPERE creata de catre Jacques Salome14-16 februarie 2009
14-19 februarie 2009

Cum sa vindecam relatiile esentiale din viata noastra de lupta pentru dominare, reprosuri, critici, culpabilizare, dependenta, suferinta?

«Ne intelegem bine» Rostim adeseori aceste cuvinte pentru a spune ca intr-o relatie anume, in cea mai mare a timpului, avem pareri si simtaminte similare cu celalalt. Iar chiar daca nu se intampla acest lucru, reusim cumva sa gasim o cale de intelegere. Cand insa ne confruntam cu situatii in care nu mai avem aceleasi drumuri in viata si nu mai gasim usor calea de mijloc, conflictele apar tot mai des. Cum facem atunci “sa ne intelegem bine”? Scopul acestui curs este sa va ajute sa va raspundeti la aceasta intrebare si sa identificati modalitati de a dezvolta relatii armonioase atat cu cei din jur cat si cu sine.

Tematica training-ului:

Ce inseamna comunicare relationala?
Metoda de comunicare interpersonala ESPERE
- concepte structurante pentru a dezvolta o relatie vie
- cum sa echilibram dinamica unei relatii: a cere - a da - a primi - a refuza
- cum sa intelegem comportamentele ca limbaje
- cum sa trecem de la frica la dorinta
- instrumente de lucru: bastonul cuvantului, esarfa relationala, vizualizarea externa, simbolizarea, actualizarea, confirmarea
- reguli de igiena relationala
- principii relationale de baza : reponsabilitatea pentru capatul propriu de relatie
- registrele comunicarii; cum sa-l ascultam pe celalalt in registrul corect

Ce ne impiedica sa comunicam cu noi insine si cu cei din jur?- Sistemul SAPPE : amenintarea, santajul, culpabilizarea, devalorizarea, descalificarea si “trebuie”
- Mentinerea relatiei de tip dominare-supunere
- Ranile arhaice care se formeaza in prima parte a vietii: rana de respingere, rana de abandon, rana de nesiguranta, rana de nedreptate, rana de umilire, rana de neputinta, rana de tradare
- Terorismul relational

Cum putem cultiva relatii vii in viata noastra?
-Modele de relatie: de tip infantil si inchis; de tip creativ si deschis
-Relatii cu aporturi pozitive si relatii cu aporturi negative
-Cum ingrijim o relatie ?
-Cele 5 mari dinamici relationale
-Posibila evoluţie a unei relaţii nesatisfăcătoare

Moderator: Aleth NAQUET este presedinta Institutului ESPERE din Paris. Aleth Naquet este psiholog clinic, avand un DESS in psihologie clinică si psihopatologie la Universitatea din Paris. A fost formata de către Jacques Salomé. Iniţial, Aleth a integrat comunicarea relationala in practica sa psihoterapeutica. Din 1996, este formator şi moderator in relatii interumane. Aleth s-a afirmat ca formator in metoda ESPERE in cadrul centrului ADRES, fondat de ea in Paris. In prezent este trainer si consultant pentru instituţii si firme, in domeniul comunicarii si al relaţiilor interpersonale folosind Metoda de comunicare ESPERE

Atestare internaţionala: Programul de training se finalizează cu obtinerea atestatului de participare eliberat de Centrul ADRES (Franţa) in colaborare cu Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser (Romania). Centrul ADRES este instituţia abilitata de Institutul ESPERE sa deruleze programele de training si de formare în Metoda ESPERE.

Organizatori: Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser (Romania) si Centrul Adres (Franta) – abilitat de Institutul ESPERE sa deruleze programul de formare in metoda de comunicare ESPERE© in Romania.
Date: 14-16 februarie 2009 (3 zile – pentru publicul larg)
14-19 februarie 2009 (6 zile – pentru persoanele inscrise in Programul de Formare in metoda ESPERE©; prezentarea Programului se afla pe site-ul nostru http://www.amaneser.ro/)
Locatie: Va va fi anuntata cu o saptamana inainte.

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea