18 iun. 2013

Maica Siluana Vlad

"Fetita mea draga Daniela,

(...)
Acum ai facut un pas, primul, urias, pe Cale. Al doilea pas este "sa te dai batuta" si sa recunosti in fata lui Dumnezeu ca orice incercare de a nu mai fi cum esti a esuat, pana la a crede ca asta iti e "scris" si sa te dai cu totul in mainile Lui. Sa faca El planul Lui cu tine! Apoi al treilea pas este sa lucrezi cu El! Nu impotriva Lui si nici de una singura si nici sa-L lasi numai pe El! Imagineaza-ti ca dansezi si ca El te conduce! Atunci alegerile pe care le vei face, noi le facem mereu, si pe cele bune si pe cele rele, vor fi dupa voia Lui si te vor inscrie cu siguranta in planul divin care este indumnezeirea ta, daca vrei!
Daca nu vrei, poti alege, libera, calea robiei fata de lumea care ne "formeaza" fara Dumnezeu, cautand pe orice cale sa-ti satisfaci nevoile si dorintele firii cazute, ignorand cu totul dorul inimii tale! Aceasta inseamna a adera la un destin care  pare deja scris, din cauza previzibilitatii evenimentelor posibile! Fara harul lui Dumnezeu, ramanem sub legile firii si ale lumii acesteia, care sunt monotone, repetitive, bazate pe cauza si efect... Sub aceste legi, vei semana cu tata si cu mama sau cu cei care te-au "format", vei urma neabatut accidentele genetice si influentele sociale, vei asculta cu supunere de legile psihismului, de schemele lui de adaptare sau inadaptare si vei reactiona mereu la fel, vei avea mereu acelasi fel de intalniri si acelasi fel de suferinte!
Oare intelegi ce spun? Spun limpede?
Numai Harul, lucrarea noastra libera cu El, ne face liberi! Iar binecuvantarea datului care ne robeste il transforma in dar, in loc-de-devenire libera pentru noi!
E ca atunci cand ducem prescura la Liturghie: daca Parintele n-o foloseste la Proscomidie ca sa devina Cinstitele Daruri peste care, la Epicleza, va cobori Duhul Sfant, pentru a le transforma in Sfintitele Daruri, adica in Trupul si Sangele Domnului, ea va ramane paine si atat. Asa si fiinta noastra: daca nu o oferim ca pe o jertfa vie Domnului, ca sa trimita Duhul Sau Cel Sfant peste ea si sa o indumnezeiasca, ea va ramane cum e si va fi supusa legilor fixe ale lumii cazute!
Asadar, alegerea se face intre a asculta sau a nu asculta de voia lui Dumnezeu, de planul lui cu noi, si nu intre a face o facultate sau alta, a te casatori cu un baiat sau altul!
Curaj!
Domnul sa te lumineze ca sa cresti in harul Lui si sa-ti scrii, libera, destinul in planul lui dumnezeiesc!
Cu mult drag,
M. Siluana"

(din carticica "Daruindu-ne, intram in bucuria Lui" - Monahia Siluana Vlad)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea