26 mai 2009

Conferinţă Jacques Salome - 27 mai a.c.

INVITAŢIE

GRUPUL NAŢIONAL DE STUDIU ŞI PRACTICĂ YOGA
şi
EDITURA ASCENDENT

vă invită miercuri, 27 mai, ora 17.00,
la Sala Dalles
în cadrul Universităţii Populare „I. DALLES”
la un eveniment special:
conferinţa
"Cum să ne ascultăm autosabotorii interiori"
susţinută de renumitul psihosociolog francez
Jacques Salome.

Conferinţa va fi urmată de o sesiune de autografe, cu ocazia apariţiei, la editura Ascendent, a celei mai recente cărţi a autorului : ,,Şi dacă am fi noi înşine, cine ar suferi?"

Vă aşteptăm cu drag!

*Intrarea este libera,
acest eveniment fiind sustinut financiar de
GNSPY si EDITURA ASCENDENT


Despre autor:
Jacques Salomé s-a nascut la Toulouse in 1935. Este psihosociolog, licentiat in psihiatrie sociala. La Ecole Pratique de Hautes Etudes en Sciences Sociales-Paris, a condus timp de 15 ani un Centru pentru delicventa juvenila, a predat la Univesitate Lille III si a animat timp de 25 de ani, Centrul de Formare in Relatii Umane, Le Regard Fertil, la Dijon, apoi la Roussillon, in Provence . Este formator în relaţii interumane de peste 30 de ani, autor a peste 40 de cărţi pe teme de comunicare în cuplu, în familie, şcoală, în relaţiile profesionale etc. Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cărţile sale fiind traduse în 25 de limbi, dintre care câteva zeci sunt constant reeditate, fiind considerate scrieri fundamentale pentru cei interesaţi de domeniul dezvoltării personale. In prezent, centrul sau de interes il constituie prevenirea violentei si a lipsei de comunicare in familie si in scoli.
Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifică pentru o Ecologie Relaţională Esenţială) prin care oricine poate învăţa să comunice într-un mod armonios, simplu, firesc şi, totodată, să aplaneze conflictele şi să trăiască mai fericit împreună cu ceilalţi. Utopia creata de el ar consta in ideea de a se preda in scoli comunicarea relationala, ca materie de sine statatoare, care sa constituie obiectul unei integrari adaptate in programa scolara, pentru copii si adolescenti.În 2004, a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer (Franţa) pentru contribuţia sa privind dezvoltarea unei comunicări relaţionale nonviolente în şcoală şi în familie.


Editura Ascendent a tradus si publicat pana in prezent 12 titluri ale acestui autor.

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea