25 oct. 2012

Moastele Sf. Nectarie - Bucuresti, octombrie 2012

Zi tainic de frumusica pentru mine acest 25 octombrie! Planuisem de ieri sa merg azi sa il intalnesc pe Sf. Nectarie, venit de la Eghina pentru a fi cu noi! Oaspete drag, bine ai venit!!
Am plecat de acasa pe la 6.50, iar in jur de 7.30 eram la Piata Unirii... Coada spre Patriarhie se arcuia bine pe 11 Iunie, pana aproape de intersectia cu benzinaria si bisericuta (nu stiu cum se numeste strada)...Stalpii erau numerotati, asa ca pot sa va zic ca am pornit de la stalpul 17! Ce sa zic, cand am vazut cata lume este, inaintam cam sovaitor incercand sa dibuiesc unde trebuie sa ma asez la rand, gandindu-ma ingrijorata ca la 18.30 am sedinta cu parintii la Cosmin la liceu. Sincer, aveam senzatia ca o sa ma prinda a doua zi acolo! Dar nu a fost asa! La ora 12.30 eram in drum spre casa! Foarte bine organizat totul, felicitari celor in drept. Bucuria mare a fost ca am stat in preajma unor oameni speciali, dintre care o sa-i enumar pe domnul Nicusor, un crestin cam la 60 de ani care a cutreierat tara intreaga in pelerinaje la manastiri... si ne-a impartasit atatea lucruri minunate, si pe Claudia, o tanara delicata, cu ochi frumosi, dornica sa afle lucruri noi si de care la sfarsit m-am ratacit!... Ne-am impartasit unii altora experiente, am vorbit, ne-am recules, am participat la Sf. Liturghie IMPREUNA! Frumos-frumos!
E ceva atat de special sa fii in preajma moastelor Sfintilor! Si acum cand ma gandesc, imi dau lacrimile... Baldachinul unde sunt raclele cu Sfintele Moaste este ornat cu flori atat de luminoase... parca sunt niste baloane colorate care asteapta oamenii-copii sa vina la sarbatoare... 
Oare putem sa ne apropiem altfel de sfintenia LOR decat avand, macar pret de cateva clipe, o uimire si o candoare care seamana foarte mult cu o apa limpede? Intr-un baldachin atat de mic, asa o densitate mare de sfintenie! Oameni buni, nu ratati aceasta intalnire, daca puteti merge pe Colina Bucuriei! Va asteapta Moastele Sfantului Nectarie de Eghina, ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena si ale Sfantului Dimitrie Basarabov, pana pe 30 octombrie! Este un timp de miere pe care vi-l puteti darui si care va poate cuprinde cu dulceata lui! Iesiti din adaposturile voastre, din casele confortabile si fiti impreuna cu alti oameni, inaintand sfios la tainice INTALNIRI!
Mai jos am postat cateva fotografii surprinse azi...
 Apropiindu-ne de intalnirea cu Sfintii nostri dragi, descoperind Colina Bucuriei!
 Inaintam usor!
 Emotiile cresc!

 Dupa intalnirea cu Sfintii!
 De dincolo de icoane, ei sunt cu noi!
 Icoana cu Sf. Nectarie, pe pangar
 Icoana Sfantului Dimitrie Basarabov, ocrotitor de Bucuresti si de suflete!

 Aprinzand o lumanare, in semn de slava si de multumire!
 Usor-usor, ne indreptam spre casa...
 ... Oamenii vin in continuare valuri-valuri la Sfintii lor iubiti!...
Stirbei Voda, in alb pe cerul toamnei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea