2 mai 2010

Mergi mai departe citind!

OMV lanseaza primul program social din Romania dedicat copiilor dislexici.

 • Parteneriat intre OMV si Asociatia Romana pentru Copii Dislexici sub umbrela programului „OMV Move & Help – Mergi mai departe citind”.
 • Primul portal despre dislexie din Romania si reeditarea unui manual de specialitate.
 • Campanie de strangere de fonduri in toate statiile OMV din Romania, in perioada 15 aprilie – 15 iunie 2010.

20 aprilie, Bucuresti – OMV lanseaza „OMV Move & Help – Mergi mai departe citind”, primul program social din Romania dedicat copiilor dislexici, prin derularea unor proiecte educationale in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Copii Dislexici. Parte a initiativei internationale „OMV Move & Help”, programul urmareste informarea cu privire la dislexie in Romania si sustine accesul egal la educatie al copiilor afectati de aceasta tulburare de invatare.

In cadrul programului, OMV si Asociatia Romana pentru Copii Dislexicilanseaza www.dislexic.ro, primul portal din Romania care cuprinde informatii utile si avizate de specialisti despre dislexie. In Romania, numarul specialistilor in domeniu este extrem de redus si exista o singura scoala, la Targu Mures, unde copiii afectati de dislexie beneficiaza de un program de invatare adaptat nevoilor lor specifice.

De aceea, cu sprijinul OMV, a fost reeditat indrumatorul de specialitate „Eu citesc mai bine!” , realizat de un colectiv de autori din Targu Mures, membri ai Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici. Atat portalul cat si manualul de specialitate vin in intampinarea parintilor, dascalilor si specialistilor care doresc sa se informeze despre dislexie si reprezinta o sursa importanta de initiere in domeniul tratarii acestei tulburari de invatare.

Campanie de strangere de fonduri in toate statiile OMV din tara

In plus, pentru a sustine cauza copiilor dislexici din Romania, OMVorganizeaza o campanie de strangere de fonduri in toate statiile OMV din tara, sub sloganul „Mergi mai departe citind”. In perioada 15 aprilie – 15 iunie 2010, OMV invita clientii si publicul larg sa achizitioneze cartile postale OMV Move & Help, care ilustreaza desene realizate de copiii de la scoala din Targu Mures. Beneficiile rezultate din vanzarea celor patru modele de cartipostale vor fi donate Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici.

Parteneriat dedicat sustinerii copiilor dislexici

„Suntem convinsi ca aceasta initiativa educationala a OMV va contribui la sustinerea unei categorii de copii defavorizata in Romania, cei cu dislexie, si apreciem eforturile derulate pana acum de Asociatie, singura de profil din Romania. Ne bucuram ca putem veni in sprijinul acestor copii si invitam clientiiOMV si publicul larg sa sustina alaturi de noi aceasta initiativa”, a declaratRainer Schlang, Membru al Directoratului OMV Petrom , responsabil pentru activitatea de marketing.

dislexie, dislexic, OMV Move & Help – Mergi mai departe citind

Eva Bartok, PresedinteleAsociatiei Romane pentru Copii Dislexici si coordonator al indrumatorului „Eu citesc mai bine!” declara: „Desi dislexia este una dintre cele mai frecvente tulburari de invatare la nivel mondial, comunitatea persoanelor dislexice a fost dezavantajata pana in prezent de lipsa fondurilor si a unei informari adecvate. Astfel, initiativa «OMV Move & Help – Mergi mai departe citind» este cu atat mai importanta cu cat este prima de acest fel din tara noastra”.

Programul educational international al OMV, in al saptelea an

Programul international Move & Help a fost creat in anul 2004 ca o initiativa a OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana, si sustine proiecte educationale in tarile in care compania este prezenta. Programul va fi dezvoltat si pe viitor, avand ca obiectiv principal reducerea analfabetismului functional si a tulburarilor de citire severe.

Desi dislexia este una dintre cele mai frecvente tulburari de invatare la nivel mondial, ce afecteaza 1 din 10 copii, in Romania exista un numar extrem de redus de pedagogi si specialisti formati in acest domeniu. Dislexia apare indiferent de nivelul de inteligenta iar acesti copii au nevoie de sprijin.

Pentru mai multe informatii vizitati www.dislexic.ro si www.omv.ro/dislexic.

Informatii generale:

Asociatia Romana pentru Copii Dislexici
Asociatia Romana pentru Copii Dislexici a fost infiintata in anul 2002 de catre parinti si cadre didactice (psihologi, logopezi, profesori, invatatori). Cu sediul la Targu Mures, Asociatia are ca obiective:

 • popularizarea si constientizarea existentei reale in Romania a fenomenului tulburarilor de invatare si a cunostintelor legate de acesta;
 • popularizarea metodelor adecvate de tratare;
 • asigurarea drepturilor si formelor de educatie a copiilor dislexici, similare celor din tarile europene si SUA;
 • implementarea metodelor inovative de tratare;
 • acordarea de sprijin copiilor dislexici si familiilor acestora;
 • formarea cadrelor didactice;
 • asigurarea sanselor egale pentru copiii dislexici in invatamant si in societate.

Printre activitatile Asociatiei se numara:

 • derularea diferitelor proiecte de popularizare, constientizare si sensibilizare;
 • elaborare de carti de specialitate;
 • cursuri de formare;
 • supervizare;
 • examinarea copiilor cu tulburari de invatare;
 • consiliere, informatii pentru parinti;
 • participari si prezentari la diferite conferinte nationale si internationale;
 • schimburi de experienta.

SC OMV PETROM MARKETING S.R.L.
OMV PETROM MARKETING este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate deOMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana. OMV PETROM MARKETING a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 77 de statii OMV care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.
OMV este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor sale si a introdus conceptul statiilor de distributie carburant ca centre multifunctionale de servicii. Portofoliul de produse si servicii al statiilor OMV este unic in Romania si include 75 de restaurante si magazine VIVA, precum si sisteme performante de spalare a masinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar si plata a ratelor bancare.
OMV a fost prima retea ecologica din Romania si singura retea care utilizeaza aditivi pentru toti carburantii, fiind si prima companie care a comercializat carburantii Euro 3, Euro 4 si Euro 5, motorina de inalta calitate produsa special pentru sezonul de iarna – OMV Alpin Diesel si carburantul cu cifra octanica 100 – OMV Carrera 100.

OMV: Sustenabilitate
OMV este semnatar al U.N. Global Compact si un sustinator activ al valorilor inscrise in Codul sau de Conduita. Acestea includ un puternic simt al responsabilitatii fata de mediul social si natural, in special in regiunile slab dezvoltate economic. OMV se preocupa continuu de problemele economice, de mediu si sociale legate de operatiunile sale intr-un mod responsabil. Compania raporteaza activitatile sale de sustenabilitate in cadrul unui raport realizat conform normelor Global Reporting Initiative. Acest raport este publicat odata cu raportul anual.


Material preluat de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea