16 iul. 2007

Teresa Neumann - de Paola Giovetti

a trecut o săptămână! SĂPTĂMÂNA adică!... unică, bogată în trăiri şi neaşteptată

am avut o tentativă de a-mi schimba locul de muncă! mi-am luat aşadar o zi de concediu şi am purces în explorare la posibilul nou loc. era într-o tipografie! care minunată tipografie scotea minunate publicaţii ca pe nişte fluvii noi şi moderne. tânjeam să privesc întruna cum ieşeau ca pâinea din cuptor, pe serpentine ameţitoare. ce trebuia să fac eu aici? să scot facturi pentru diverse comenzi, să perii adresele beneficiarilor pe care să le trec într-un progrămel, să introduc diverse în computer... unde e chestia de vocaţie, fetiţo? mă întrebam ca o toantă. şi pentru că n-am reuşit să-mi răspund la întrebare până am ajuns acasă prin arşiţa de foc, nu m-am mai dus. ba am fost şi aşa de laşă că nu am vorbit măcar telefonic cu Mihai, ci i-am trimis un sms în care mă scuzam că sunt tembelă, dar că nu pot... (apropo de vocaţie, cred că e doar o gogoriţă inventată de mintea mea care uneori e ca o floricică nevinovată)

surpriză! am făcut chifteluţe împreună cu Ma! de fapt, e prima dată când fac chifteluţe, iar Ma a fost deosebit de gingaş ca să nu mă simt prost! meritul meu? am pus multă verdeaţă, cum visam eu de mult să mănânc aşa

surpriza 2! am făcut ardei umpluţi cu orez, cu căpăcele de roşii, cum îi plăcea mamei lui Ma. din nou am avut un rol neînsemnat, Ma e un bucătar desăvârşit, depun mărturie! miroseau aşa bine ardeii noştri, la final, după ce i-am înecat în sos de roşii cu mirodenii! i-am salvat apoi în farfurie, cu bucurie!

vineri am fost la Pauline! la Librăria Pauline, unde am avut un moment de suspans emoţional cănd am zărit o carte cu viaţa Terezei Neumann, mistica creştină care mi-a mişcat fiecare milimetru al fiinţei! nu pot să cred: Tereza Neumann vine pe linia de credinţă a micuţei Tereza de Lisieux, la fel ca şi Maica Tereza de Calcutta! trei Tereze care mă uluiesc, mă tulbură, mă binecuvântează. cartea se numeşte: Teresa Neumann, de Paola Giovetti. nu pot descrie în cuvinte ce am citit. pur şi simplu TAC... citiţi cartea!!!

2 comentarii:

buna, Tata

sunt eu, Fata Ta... am venit să mă aştepţi în Prag... Aceasta e Moştenirea mea